fbpx Skip to content

ALGEMENE VOORWAARDEN

laatst bijgewerkt op 12 januari 2024

Studio Wullok
Honoré Borgersstraat 39 – 8400 OOSTENDE
BE 0668.895.172

BETALING EN ANNULATIE

Betaling:

Een boeking via mail is definitief.
Waneer we een datum hebben afgesproken, krijg je de factuur voor het totale bedrag van de fotoshoot. Een voorschot van 25% van het afgesproken bedrag wordt voor de fotosessie betaald binnen de 7 dagen na ontvangst van de factuur. Na de fotoshoot en voor oplevering van de foto’s (digitaal) dient de resterende 75% betaald te worden.

Eventuele vergoedingen voor locaties (huur locatie, parkeerkosten…) alsook verplaatsingskosten vanaf 10 km vanaf het thuisadres van Studio WULLOK, zijn niet inbegrepen in de prijs.

Annulatie

  • Bij annulering of verplaatsing, minder dan 24 uur van tevoren, wordt het voorschot (25%) in rekening gebracht.
  • Bij verplaatsing van datum, meer dan 24 uur van tevoren, wordt er een nieuwe datum afgesproken. Bij een tweede verplaatsing wordt het voorschot (25%) alsnog in rekening gebracht.
  • Met locatiefotografie zijn we afhankelijk van weersomstandigheden. Alleen bij regen (o.a. i.v.m. apparatuur) zal een fotoshoot kosteloos verplaatst worden. Dit gaat altijd in overleg met de fotograaf. Bewolking en/of kouder weer is geen reden tot verplaatsing.
  • Mocht het voor de fotograaf om een bepaalde reden onmogelijk zijn om op de afgesproken dag en/of tijdstip aanwezig te zijn, bijvoorbeeld door ziekte/ongeval/technische storing of een andere vorm van overmacht, dan zal er zonder extra kosten een nieuwe afspraak met de klant worden gemaakt.

Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. De prijs die de klant krijgt op de dag van de boeking, blijft ongewijzigd – ongeacht eventuele prijsstijgingen.

AUTEURSRECHT

Beeldmateriaal gemaakt door Studio WULLOK kan te allen tijden gepubliceerd worden op haar website en sociale media . Daarnaast kan de fotograaf het beeldmateriaal ook gebruiken voor andere promotionele doeleinden en publicaties, waaronder portfolio, advertenties, tijdschriftartikelen, wedstrijden, in drukwerk, beursmateriaal en demonstratie materiaal. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen voor het boeken van de fotosessie.

De foto’s die gemaakt worden door Studio WULLOK worden aanschouwd als een artistiek werk en zijn daarbij onderhevig aan auteursrechten. Persoonlijke gebruik is vrij, maar voor commerciële doeleinden moet de klant toestemming vragen en/of een vergoeding geven aan de fotograaf. Gebeurt dit niet, dan worden gerechtelijke stappen ondernomen. Graag vraag ik jullie om het auteursrecht op foto’s te respecteren en als foto’s gepubliceerd worden Studio WULLOK te taggen of te vermelden (bv. op Facebook, Instagram, website, …). De foto’s worden geleverd in JPEG-formaat in hoge resolutie en mogen niet verder bewerkt worden met filters of andere.

TIJDENS DE FOTOSESSIE

De geleverde prestaties en diensten zijn een inspanningsverbintenis, geen resultaatverbintenis. Dit wil zeggen dat ik tracht een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, maar op bepaalde factoren heb ik geen of weinig invloed. Denk aan weersomstandigheden, locaties (die door de klant zijn uitgekozen), kinderen die er niet zoveel zin in hebben.

Voor, tijdens of na de fotosessie(s) is de fotograaf niet aansprakelijk voor:

  • schade bij de opdrachtgever;
  • indirecte schade bij het gevolg van gebruik of diensten;
  • lichamelijke of materiële schade door bijvoorbeeld vallen, stoten of uitglijden;
  • verlies en/of beschadiging van eigendommen van de wederpartij

De fotograaf is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen als foto’s of fotoproducten zijn afgedrukt bij derde partijen.

NABEWERKING

De selectie van de te leveren foto’s wordt beslist door de fotograaf op basis van kwaliteits- en stijlcriteria. Onbewerkte beelden of RAW-beelden worden niet afgeleverd. De nabewerking bepaalt voor een groot deel het eindresultaat en de stijl.

De beelden worden bewerkt in een eigen stijl, waarbij een globale beeldoptimalisatie wordt toegepast op onder meer licht, kleur en contrast. Er zal geen nabewerking plaatsvinden om bestaande elementen in de foto te verwijderen of te verminderen, tenzij ik dit nodig acht of dit op voorhand werd afgesproken. Kijk dus goed na of de kinderen geen plakkers, tatoeages, nagellak, snotjes etc. hebben die je liever niet op de foto’s hebt staan. Er worden geen bewerkingen gedaan waarbij personen, elementen of omgevingen worden weggewerkt of samengevoegd.

AFLEVERING

Er zal een selectie van de foto’s door de fotograaf worden bewerkt en deze worden in een persoonlijke online galerij geplaatst. Deze galerij blijft minstens 2 maanden online. Er worden geen foto’s afgeleverd als de totale factuur niet betaald werd.

De foto’s in de galerij zijn in lage resolutie. Afhankelijk van de fotosessie kunnen jullie hieruit x-aantal beelden kiezen die nadien te downloaden zijn in hoge resolutie. Ik lever nooit RAW-bestanden of andere onbewerkte fotobestanden af.

De levertermijn van de bewerkte foto’s in de online galerij is ongeveer een 3-tal weken. Dit is een geschatte levertijd. Als jullie de beelden willen tegen een bepaalde deadline, gelieve dit zeker op voorhand te vermelden en te bespreken.

Er worden na aanlevering van de beelden geen back-ups meer bewaard. Het bewaren van de foto’s is vanaf de aanlevering de verantwoordelijkheid van de klant. Als de back-ups voor het leveren van de foto’s verloren geraken, wordt de fotoshoot opnieuw gedaan of indien dit niet mogelijk is, terug betaald. 

CADEAUBONNEN

De bon is één jaar geldig. Verlengen van de cadeaubon kan tegen een vergoeding van 10€ per maand en kan enkel worden gevraagd voor de vervaldatum. Na de vervaldatum is geen verlening meer mogelijk. Cadeaubonnen worden uitgeschreven voor een bepaald bedrag in euro of voor een specifieke fotosessie. Indien de prijzen op het moment van inwisselen van de pakketcadeaubon zijn verhoogd, dan dient de klant het verschil met de prijs die werd betaald voor de bon bij te passen. De cadeaubonnen zijn strikt persoonlijk en niet inwisselbaar voor geld.

AANKOOP FOTOPRODUCTEN

Bij aankoop verbindt de klant zicht tot de aangeduide artikelen. Deze worden op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden. De bestelling wordt pas klaargemaakt na goedkeuring van ontwerp en na betaling van het volledige bedrag.

Studio WULLOK is niet verantwoordelijk voor schade bij de post of voor vertragingen bij levering.

error: Content is protected !!